فلسفه ای تمام نشدنی به نام تکدی گری
فلسفه ای تمام نشدنی به نام تکدی گری
تکدی گری به عنوان یک پدیده ناشایست و مخرب با انواع متعدد و روش های مختلف در سطح جوامع همواره وجود داشته و امروزه نیز وجود دارد و به نوعی در بعضی از جوامع متاسفانه به صورت یک فرهنگ درآمده و از آنجا که دارای ابعاد پیچیده می باشد کنترل و محدود کردن آن نیازمند مدیریت شهری و روان شناختی اجتماعی میباشد.

جارچی آذربایجان، کوثر حسنی/ تکدی گری شامل عوارض و مخاطرات زیادی از جمله نارسایی های جامعه، درآمد، مسکن، فقر مادی، فقر فرهنگی، ناکامی اقتصادی، فقدان اشتغال، اعتیاد، نابسامانی اجتماعی و نظیر این مشکلات و مسائل می‌شود.

امروزه نیز علارغم وجود طرح ها و برنامه های راهبردی دولت برای جمع آوری و سامان دهی متکدیان در شهر باز هم شاهد حضور پررنگ متکدیان در سطح خیابان ها، چهارراه ها و کوچه پس کوچه ها هستیم، در این خصوص برای اطلاع دقیق از برنامه ها و طرح هایی که دولت برای حل این معضل طراحی و در نظر گرفته پای صحبت های اساسی فرماندار تبریز در خصوص تکدی گری نشستیم.

بحث تکدی گری یک ناهنجاری اصلی و اساسی برای یک شهر و کشور است

یونس فاتح در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری جارچی آذربایجان گفت: تبریز شهری بدون گدا یکی از برند های استان آذربایجان شرقی است چرا که در این خصوص علاوه بر سازمان مستمندان که مسئولیت این کار را برعده دارد مردم نیز همکاری های فراوانی در رابطه با این موضوع دارند.

فرماندار تبریز ادامه داد: تمامی موسسه ها، خیریه ها و سازمان مستمندان در تلاش هستند تا تمام مشکلاتی که در خصوص تکدی گری در شهر وجود دارد با شناسایی کردن و رسیدن به مشکلات موجود آنان به صورت تخصصی حل کرده تا شهر تبریز برند خود را با عنوان تبریز شهری بدون گدا از دست ندهد.

وی تصریح کرد: بحث تکدی گری یک ناهنجاری اصلی و اساسی برای یک شهر و یک کشور است چرا که اگر اقدامات صحیح و تخصصی در این حوزه در زمان خود انجام نگیرد موجب به وجود آمدن اتفاقات ناگوار در سطح جامعه می‌شود و لذا در این راستا خوشبختانه در شهر تبریز نیز با ورود تخصصی سازمان مستمندان، اقدامات اثرگذاری که در رابطه با این بحث دارند و علاوه بر آن ماشین هایی که به صورت گشت در خیابان ها هستند تا هرچه سریع تر مشکلات به وجود آمده حل شود امیدواریم در آینده ای نه چندان دور شاهد بهترین رویداد ها در سطح استان باشیم.

فاتح در پایان خاطرنشان کرد: امید است با برنامه های دقیق و اصولی که در این راستا انجام گرفته از تکدی گری پیشگیری کرده و با راهکار ها و طرح های مفید و سازنده در رابطه با این موضوع به کاهش این معضل اجتماعی بپردازیم.

متکدیان جز آسیب پذیر ترین اقشار جامعه هستند
شیوا محجل در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری جارچی آذربایجان گفت: متکدیان جز آسیب پذیر ترین اقشار جامعه هستند چرا که جمعیت متکدیان بیشتر شامل افراد سالخورده با شرایط نامناسب سلامت، معلولان جسمی و افراد نیازمند مبتلا به بیماری هستند.
وی ادامه داد: برخی از کودکانی که به این فعالیت می پردازند در واقع فرصت آموختن مهارت های دیگر جهت امرار معاش را در فرآیند جامعه پذیر شدن را از دست می دهند و لذا در این راستا در جوامعی که افراد به طور سازمان دهی شده تکدی گری می کنند معمولا زیر شاخه آنها را از کودکان انتخاب می کنند چرا که حس ترحم بیشتری در افراد جامعه ایجاد می کنند و همچنین کنترل کردن کودکان و انجام اعمال خشونت بر آن ها جهت بدست آوردن مبلغ کارکردشان بسیار راحت تر است.
محجل اظهار کرد: این چرخه خشونت سال ها بعد می تواند در این کودکان ادامه پیدا کند و احتمال باقی ماندن کودکان در این شغل را بیشتر کند چرا که علاوه بر اینکه شغل دیگری جهت امرار معاش نمییابند بلکه بیشتر با تکدی گری کنار مییایند.این روانشناس تبریزی تصریح کرد: اعضا خانواده این کودکان که با آنان زندگی می کنند معمولا از نظر اقتصادی و جسمانی ضعیف یا مریض هستند و از همان کودکی مسئولیت حمایت و تامین مالی خانواده با این کودکان بوده است که در این خصوص مشهود ترین پیامد تکدی گری کودکان مربوط به آسیب پذیری روند زندگی و سلامت آنها به دلیل اقامت دائم در خیابان است.
وی اذعان کرد: آن کودکان به طور مداوم به وسیله ترافیک خودرو ها و همچنین خشونت تهدید می شوند که این روند موجب می شود تا تکدی گران کودک و نوجوان به آسیب های روانی مانند افسردگی و سو مصرف مواد مبتلا شوند.محجل افزود: عزت نفس یا خود ارزشمندی در این کودکان عامل دیگری است که به واسطه تکدی گری شکل نمی گیرد یا از بین می رود که این مسئله به تنهایی مانع رشد شخصیتی، اجتماعی و بروز مشکلات بعدی در روابط بین فردی و اجتماعی در آنان می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است با برنامه های دقیق و درست طراحی شده در این راستا در آینده ای نه چندان دور دیگر شاهد این اتفاقات در سطح استان نباشیم.

متولیان جمع آوری متکدیان از پاسخگویی به سوالات شانه خالی کردند
متاسفانه ستاد پیشگیری و ساماندهی متکدیان موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز به تماس های مکرر خبرنگار جارچی آذربایجان پاسخی نداده و در مقابل ارائه آمار و پاسخ به سوالات شانه خالی کرد.
*

بی تردید با حمایت مسئولان با ایجاد اشتغال لازم براینیازمندان واقعی جامعه و دست در دست هم قرار دادن همه برای جلوگیری هرچه سریع تر از گسترش این ناهنجاری اجتماعی موجب می شود تا شاهد عواقب بسیار بدتر و شکل‌گیری ناهنجاری ‌های اجتماعی سخت‌تر از تکدی گری نباشیم چرا که همین امروز فرصت است در غیر این صورت وضعیت تکدی گری و گرایش به این سمت روز به روز نگران کننده تر از دیروز می شود و شاید دیگر قابل کنترل نباشد و برای فردا نیز فرصتی وجود نداشته باشد.