۲۰۰ تاکسی برقی برای اولین بار در راه تبریز
۲۰۰ تاکسی برقی برای اولین بار در راه تبریز
شهردار تبریز از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای خرید ۲۰۰ دستگاه تاکسی برقی از یک کارخانه خودروساز داخلی خبر داد.

به گزارش جارچی آذربایجان، یعقوب هوشیار اظهار کرد: در ادامه طرح نوسازی تاکسی‌های درون‌شهری تبریز، تفاهم‌نامه خرید ۲۰۰ دستگاه تاکسی برقی بین شهرداری تبریز و یکی از کارخانه های خودروساز داخلی منعقد شد.

وی افزود: این تفاهم‌نامه طی ماه‌های آتی اجرایی شده و تاکسی‌های برقی جدید به ناوگان تاکسیرانی شهر اضافه می شود.

هوشیار با اشاره به طرح نوسازی تاکسی‌های درون‌شهری تبریز، خاطرنشان کرد: در ۲ سال گذشته با حمایت شورای اسلامی شهر و ارائه تسهیلات کم‌بهره به رانندگان تاکسی‌های درون‌شهری، ۱۶۰۰ دستگاه تاکسی نوسازی شده است.

وی یادآور شد: هدف‌گذاری شهرداری تبریز نوسازی ۳ هزار دستگاه تاکسی درون‌شهری به منظور بهبود وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی و همچنین کاهش اثرات سوء تاکسی‌های فرسوده به‌ویژه آلودگی هوا است.

شهردار تبریز با اشاره به تفاهم‌نامه تامین ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برقی برای تکمیل ناوگان حمل و نقل عمومی پاک، نیز گفت: طی روزهای گذشته تفاهم‌نامه تامین ۲۰۰ دستگاه اتوبوس‌ برقی ۹،۱۲ و ۱۸ متری نیز با کارخانه های خودروسازی داخل منعقد شده است که تست اولیه آن تا ۲ ماه دیگر آغاز می شود.

وی اضافه کرد: در بخش اتوبوسرانی ناوگان حمل و نقل عمومی، مطابق برنامه‌ای که در ابتدای دوره مدیریت شهری داده‌ایم، هدف‌گذاری شهرداری تبریز تأمین ۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید است که بخش بزرگی از آن را تحویل و به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه کردیم.

هوشیار با اشاره به ضرورت توسعه فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در سفرهای درون‌شهری نیز گفت: در کنار تهیه زیرساخت‌های لازم برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، برنامه‌های ویژه‌ای در حوزه آموزش‌ شهروندی و ترغیب شهروندان به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی آغاز کرده‌ایم.

وی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پاک‌ترین شهر ایران از نظر آب و هوا، در سال جاری اظهار امیدواری کرد با تامین و تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی به خودروهای جدید، شاهد تداوم پاکی هوای تبریز باشیم.

*

تاکسی‌های برقی نقش کلیدی در اجتماع و حمل‌ونقل دارند، زیرا می‌توانند به ارتباط افراد با محل کار، دوستان و خانواده شما در زمینه حمل و نقل به ویژه  در مناطق یا در زمان‌هایی از روز که حمل و نقل عمومی محدودی وجود دارد،  کمک کنند. آن‌ها همچنین می توانند به افراد با نیازهای خاص مانند معلولیت نیز کمک فراوانی کنند و ممکن است به برخی از خانواده ها کمک کنند تا میزان استفاده خودشان از خودروهای شخصی را کاهش بدهند.

استفاده از تاکسی‌های برقی همچنین باعث می‌شود تا میزان آلودگی‌های هوا به مقدار بسیار زیادی کاهش پیدا کند. زیرا به طور طبیعی تاکسی‌ها مدت زیادی در خیابان‌ها هستند و در صورت مصرف بنزین می‌توانند آلودگی هوای بسیار زیادی ایجاد کنند. همچنین استفاده از آن‌ها باعث کاهش قابل‌توجه هزینه‌های سوخت ناوگان حمل و نقل شهری می‌شود که موضوع مهم و قابل توجهی به نظر می‌رسد و باید به آن توجه کرد.

چالش‌های تاکسی‌های برقی چیست؟

با وجود مزیت‌های زیادی تاکسی‌های برقی برای اجتماع و حمل و نقل، همچنان چالش‌هایی برای استفاده از آن‌ها وجود دارد که باعث می‌شود تا استفاده از آن‌ها سخت شود. در این بخش به این چالش‌ها و اثراتشان می‌پردازیم تا به آگاهی کاملی در این زمینه برسید.

تناسب میان شارژ باتری تاکسی و مسافت طی‌شده

تناسب بین شارژ باتری تاکسی برقی و مسافت طی‌شده یکی از چالش‌های اساسی در بهره‌برداری از تاکسی‌های برقی است. این چالش‌ باعث اثرات زیر می‌شود:

محدودیت مسافت تاکسی برقی

تاکسی‌های برقی معمولاً می‌توانند مسافت مشخصی را طی کنند که معمولاً توسط ظرفیت باتری مشخص می‌شود. این محدودیت مسافت می‌تواند برای رانندگان تاکسی برقی به مشکل تبدیل شود، به ویژه اگر نیاز به انجام سفرهای بلند داشته باشند.

زمان شارژ باتری

شارژ کردن باتری تاکسی برقی به طول می‌انجامد و نیاز به استراحت‌های متناوب برای شارژ دارد. این مسأله می‌تواند به عدم بهره‌وری و کاهش تاکسی در جاده منجر شود.