به گزارش جارچی آذربایجان، نادر صفرزاده شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص نیروگاه حرارتی تبریز بیان کرد: سالانه هشت میلیون متر مکعب آب در نیروگاه حرارتی تبریز بخار میشود در حالی که در نیروگاههای جدید میزان مصرف آب تا ۹۵ درصد کمتر است، علاوه بر این سالانه چهار میلیون مگاوات یا چهار میلیارد کیلووات برق در این نیروگاه تولید میشود اما همانطور که گفته شد به دلیل فرسوده بودن دستگاهها و قطعات بهره وری تولید در این نیروگاه ۳۵ یا ۳۶ درصد است در حالی که در نیروگاههای جدید و سیکل ترکیبی بهره وری بین ۵۸ تا ۶۰ درصد است.
وی در ادامه سخنان خود بر ضرورت توسعه نیروگاه حرارتی تبریز تاکید کرده و گفت: لازم است در کنار نیروگاه فعلی یک نیروگاه جدید نیز جهت رفع کاستی های موجود احداث شود. همچنین لازم است بگویم که در نیروگاههای جدید سیستم سرمایش یا کولینگ از آبی به هوا تبدیل میشود و تا ۹۵ درصد در مصرف آب صرفهجویی میشود و این موضوع در جاهایی که تنش آبی وجود دارد بسیار مهم است.
صفرزاده در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد: انتظار ما از شرکت نفت این است که مازوت استاندارد در اختیار نیروگاه قرار دهد که با این کار هم به تمیزی هوای شهر تبریز و هم سلامت کارکنان کمک خواهد کرد زیرا امکان پالایش و کاهش گوگرد مازوت در نیروگاه وجود ندارد و این کار موجب بالا رفتن هزینههای تولید برق میشود.
حسن خیری، مدیر نیروگاه حرارتی تبریز نیز در این جلسه یادآور شد: عمده ترین مشکل نیروگاه حرارتی تبریز سوخت مازوت و مصرف آب است، مسئلهی مصرف آب این است که نیروگاههای حرارتی چندین مدل سیستم خنک کننده دارند، برجهای خنک کنندهی خشک بخش عظیمی از آب مصرفی را صرفه جویی میکنند. لازم به توضیح است که برای بروزرسانی تجهیزات نیروگاه حرارتی تبریز و تغییر سیستم خنککنندههای آن برای هر واحد سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.