آذربایجان‌شرقی دارای رتبه اول صدور جواز تاسیس واحدهای تولیدی
آذربایجان‌شرقی دارای رتبه اول صدور جواز تاسیس واحدهای تولیدی
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: این استان طی یک سال اخیر به لحاظ صدور جواز تاسیس و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی رتبه اول کشوری را دارد.

به گزارش جارچی آذربایجان، محمد کلامی ،معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی افزود: طی این مدت بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ عنوان جواز ایجادی برای واحدهای جدید و توسعه ای برای واحدهای مختلف قدیمی صادر شده است که این میزان مجوز در هیچ استانی ثبت نشده است.

به گفته وی آمارهای فوق و رتبه بندی استان ها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام و برای تمام استان ها ابلاغ شده است و هیچ ارتباطی به درگاه های سازمانی های آذربایجان شرقی ندارد.

کلامی شرایط اقتصادی آذربایجان شرقی طی ۲ سال اخیر و پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم را رو به بهبود اعلام و اظهار کرد: بر این اساس در شاخص های مختلف اقتصادی اعم از حوزه های کشاورزی، صنعتی، تولید و تجاری شاهد رشد و شکوفایی هستیم.

وی با تاکید بر نقش بخش خصوصی در اقتصاد کلان آذربایجان شرقی ، یادآور شد: افزون بر ۷۰ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی این استان توسط بخش خصوصی اداره می شود که این امر نشان دهنده فعال بودن و پویایی اقتصاد غیردولتی است و ما باید قدردان تلاش ها و فعالیت های این بخش باشیم که بخش عمده ای از کارآفرینی استان را بر عهده گرفته اند.

کلامی عملکرد تیم اقتصادی مدیریت آذربایجان شرقی طی ۲ سال اخیر را مناسب اما با فاصله از اهداف مطلوب عنوان و اضافه کرد: تمام تلاش ما بر این است تا شاخص های توسعه ای و اقتصادی استان به طور متوازن در بخش های مختلف روند افزایشی داشته باشد.

وی از رتبه پنجم آذربایجان شرقی در حوزه اعطای تسهیلات بانکی در بین استان های کشور خبر داد و افزود: ۲.۷ درصد مجموع منابع مالی کشور در آذربایجان شرقی است و با توجه به این موضوع حصول رتبه پنجمی قابل توجه است.

 

استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های ایران است که در منطقهٔ آذربایجان ایران واقع شده و در زمان حکومت پهلوی آذربایجان خاوری نامیده می‌شد.آذربایجان شرقی ششمین استان پرجمعیت‌ ایران محسوب می‌شود. استان آذربایجان شرقی از سمت شمال به جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و نخجوان، از سمت غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از سمت شرق به استان اردبیل و از سمت جنوب شرق به استان زنجان مرزبندی شده‌است.

استان دارای آب و هوای سرد کوهستانی بوده و کل محدودهٔ آن را کوه‌ها و ارتفاعات تشکیل داده‌اند. مساحت استان آذربایجان شرقی ۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع است و جمعیت آن نیز در سال ۱۴۰۰ خورشیدی بالغ بر ۴٬۰۴۰٬۴۰۰ نفر برآورد شده‌است.

این استان، یگانه استان ایران است که با ارمنستان هم‌مرز است و همچنین تنها استان کشور است که هم با خاک اصلی جمهوری آذربایجان و هم با جمهوری خودمختار نخجوان که برون بومی متعلق به جمهوری آذربایجان است، مرز مشترک دارد.

استان آذربایجان شرقی محل اتصال دو رشته کوه مهم و اصلی کوه‌های ایران، یعنی البرز و زاگرس است و بلندترین نقطهٔ آن، قلهٔ کوه سهند است. مرکز استان آذربایجان شرقی، کلان‌شهر تبریز است. آذربایجان شرقی رتبهٔ اول صادرات غیرنفتی در کشور را داراست.رئیس پلیس آگاهی آذربایجان شرقی این استان را امن‌ترین و کم‌جرم‌ترین استان ایران به‌شمار می‌آورد.

استان آذربایجان شرقی با ۴۵٬۴۸۱ کیلومتر مربع مساحت، حدود ۲٫۸ درصد از وسعت کل ایران را به خود اختصاص داده‌است. این استان در شمال غرب کشور و بین مدارهای ۳۶ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۳۹ درجه و ۲۶ دقیقهٔ عرض شمالی و نصف‌النهارهای ۴۵ درجه و ۵ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۲۲ دقیقهٔ طول شرقی جای گرفته‌است.

رود ارس حدود شمالی آن را با جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و ایالت خودمختار نخجوان مشخص می‌کند. رود قطور و آبهای دریاچه ارومیه حدود غربی آن با استان آذربایجان غربی است.

استان آذربایجان شرقی ۲۰۰ کیلومتر با جمهوری آذربایجان و ۳۵ کیلومتر با ارمنستان در حالی از سمت شمال مرز مشترک دارد که تنها استان ایران است که با ارمنستان همسایه است. این استان همچنین ۴۲۰ کیلومتر با استان آذربایجان غربی از سمت غرب و جنوب غرب، ۴۰۰ کیلومتر با استان اردبیل از سمت شرق و ۱۴۵ کیلومتر با استان زنجان از سمت جنوب هم‌مرز است.